Thursday, December 8, 2011

Kenapa?


Semalam saya sangat gigih. Pergi jogging juga even perut macam half filled milo tank. Gigih juga, tapi macam biasa bersemangat sebab ada peneman setia - Sony Mp3.

Tetapi pada hampir hujung sesi joging, dia buat hal.

Secara tiba2 dari play lagu, dia tukar pada voice recording. Langkah jogging perlahankan. Menyemak keadaan mp3.

Masih tak habis2 dengan recording. Langkah diperlahankan lagi.

Mp3 tiada respons. Langkah terhenti.

Forks. Dibelek2 mp3 ni. Tiada jalan, tiada ikhtiar. Hati mula gelap.

Esoknya, setelah fully charged, dibelek lagi. Mp3 jadi stuck dan auto off bila sampai ke menu utama.

Oh no.

Tiada lagi peneman di Library.

Tiada lagi peneman di tika berlari.

Tiada lagi peneman di waktu menunggu KTM.

Tiada lagi peneman kesunyian pada masa perjalanan bas.



..........What should I do? Buy a new one? Money, money, money, money. Dear Lord tell me please?


Kenapa mesti kau rosak?

8 comments:

wann afzan said...

sbb dh ade peneman baru kot. hihihihi~~~

Anonymous said...

Boleh p hantaq kat kedai sony suruh check. kalo dia kata xbole, beli ja la baru..

say- O said...

wann: itu tak leh teman sambil nyanyi2 kat telinga!! itu teman lain~

anon: terasa macam kena pi tanya. tapi rasanya macam kena tukaq baqu ja, haha

~**Raw Honey**~ said...

wah ! tukar baru ? bak mai gua bagi yg non-ori mp3 kat hang.yg ni bagi gua. xD

bukan nama sebenar said...

peneman tu sentiasa boleh jadi rohani...
muti function,bukan takat leh tmn blajaq,joging,ke library saja,malah teman hidup gok!
wahahahahaha!~
just kata, "nyanyilah" maka akan jadi beliau akan jd mp3 of any song versi ala2 cina...style!

say- O said...

rohani: tak nak~sayang dengan mp3 ori ni

bukannamasebenar: ko baru habis baca novel jiwang ke? seronoK?

Pawi said...

Alamak.... Ada apa hal? Nyanyi sendri baru best. Wah hahahaaaa

say- O said...

awi: nyanyi sendiri? mau pancit dalam 10 minit ja, haha!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails