Friday, August 20, 2010

Man That You Fear

Kebelakangan ini, aku mula merasa apa itu sebenarnya menjadi 3rd year student.

Dulu, tak pernah terasa busy sebegini. Tak pernah rasa tekanan sebegini.

Kelas susah nak faham. Assignment banyak. Susah2 pulak tu. Quiz makin kerap. Exam makin dekat. Hasilnya, study belum boleh mula lagi.

i wish my brain is an AMD Phenom™ II X6 Black chipset

To top it all, tesis belum buat research mendalam lagi. Journal dah cari, rujukan dah ada, tapi x sempat2 nak baca semua. Bila tahu yang ada kawan dah mula tulis proposal..ah down!pressure!

Kaboom!!

Baru- baru ini, bangun pagi je terus rasa berat hati- teringat tesis.

Haha, bangun2 pagi je dah rasa tekanan. Kalau macam tu nak hidup dalam mimpi ah. Macam dalam Inception.

Bila ke kelas, beri tumpuan betul2, kadang2 fikiran melayang jugak. "what if..., then things woukd have been better"..haha, terasa simpati dengan diri ini sendiri pun ada.

..and you may see your alternative future..

Favourite hobby aku, main games kat PC aku, pun makin hilang tarikan. Game berlambak, tapi priority as a student lagi tinggi. Dah dekat seminggu tak sentuh game. Ada sekali je tadi main PES 2010 sorang2. Kejap je, pakai Espana menang 5-1 dengan Itali. Itu takat dah berkarat sket skill, haha.

Dah target, sampai weekend nak main game, nak beramah mesra ngan pc kesayanganku. Tapi tinggal harapan yang jauh..aku dah kurang bernafsu nak main, teringatkan semua tugasan aku. Bye2 Tropico 3, bye2 PES 2010, bye2 Zeno Clash, bye2 The Sims 3..semoga aku bernafsu kembali melihat kamu semua.

dah level PhD dalam bidang PES 2010 ni

Nampaknya makin terbukti bahawa benar kata abang sulung aku, Pahlavi.

"Kandar nak main game ka time kat u main la. sebab nanti bila dah kerja nanti memang x pandang dah game. sibuk, minat pun dah lari. "

Hahaha. Sekarang 3rd year pun dah kurang semangat nak main. Mungkin aku dah secara unconsciously masuk ke alam baru?

6 comments:

Fatin Mazelan said...

ha! baru rasa apa yg aku rasa. ala, relax2. masa ni la kita nak blaja manage time. mana2 kena buat. abaikan DUNIAWI. mcm aku. hoho. 3 bulan xtgk wyg, jarang2 gila gi karok, apatah lagi nak bershopping.

Anonymous said...

kurang minat dgn game??
nmpaknye iskandar dh beralih kasih..haha
..
..
..
..
..
..
bese la tu..
maybe time 1st n 2nd year ko x seserius skrg..
tu yg pressure..
aku pun cm ko gak..
bgun pg mesti ingt bende tu xsetel lg..bende ni xsetel lg..
g klas plak dpt assignmnet baru..
rase nak mieosis masa banyak2..
n kdg2 ade rase fedup..huhu..
terasa xsabar nk keje wlpun dugaan keje lg mencabar~

-syira-

say- O said...

fatin: aku dah banyak korban benda lama yang aku buat dulu. main game dah kurang gila, dot dah hibernate, lepak maple memang dak ah,kuar wayang pun tak..tapi ni semua pengorbanan yang perlu. aku nak reward dia nanti buat aku senyum.

say- O said...

syeera: haha betul2..maybe dulu x sedar lagi kot?
tapi syeera..ko tetap kurang satu pressure kalo nak banding ngan orang macam aku..

wann afzan said...

go say o go!!

say- O said...

yeah wann!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails