Sunday, April 10, 2011

Faces of Me

Hye!

This is me, Iskandar. 22 years old. Student, from Aloq Staq. Single.



Oh gedik sungguh gambar itu. Ok, teruskan.

Anda pernah dengar penyakit MPD? Itulah, baca banyak sikit. MPD adalah akronim pada multiple personality disorder. Dengan kata lain, seorang individu tu boleh ada 2-3-4-x personality (insan) dalam badan dia. Contohnya, kejap dia jadi en.A, kejap dia jadi en.B.

Saya rasa saya macam ada penyakit itu juga.

Pada masa2 tertentu, saya rasakan yang personaliti saya adalah ini terutamanya pada waktu petang di stadium mahupun court basketball.


Terasa gagah dan macho sekali.


Kemudian, ada masanya pada waktu malam2 bila mengadap mi amore, saya rasa saya seperti begini.


Well, love is universal.


Then bila dalam kelas, acap kali pabila lecturer mengajar di depan saya cuba memfokus diri untuk mendengar tetapi kurang berjaya. Akhirnya saya jadi macam ni.



"Buat apa aku datang kalau tak boleh fokus?" - Persoalan paling cliche.


Bila jalan2 pergi kuliah, atau library, atau kafe fakulti mahupun KESKA selalu saja rasa diri ini diperhatikan. Dan pemerhati2 itu Insyaallah majoritinya adalah female. So, on the spot saya rasa saya adalah seperti ini.


Gaya, mutu, keunggulan.


Dan bila result exam keluar, selalu saja rasa macam baru kena tendangan Capoeira versi martelo de negativa kat perut. Senak dan pedih dan down macam ni.


What happened baby?


Rasanya, tu semua adalah antara segala macam MPD yang saya rasa ada pada saya pada certain2 time. Maybe semua ni hanyalah perasaan, dejavu ataupun impian mungkin. Tapi, doesn't matter how i feel, how i think, this is the real me.




Apa kejadahnya aku tulis semua ni? Bala bala....


-End of story-

9 comments:

Anonymous said...

hehehe thanks is wat aku ketawa baca entri hang ni. :)

nur wahida said...

yeah!~
HOT mcm SYANA...
persamaan yg ckup mndalam~

say- O said...

anon: heheeh~~~thank you!

waida: hah???apa persamaannya???

Nurul Saadah Tumiran said...

nasib baik 4 je... x byk..hehe

say- O said...

ahahaha, asainya ada lagi 2, tapi rasa macam malas pulak.hehe.

ecahmiaishika said...

hahaha~~takut r ak nk kawan ngan owg MPD ni~~~hahaah~~Ko leh split2~~~haha~~~ x abis2 ngan capoiera ko~~hihi

~**Raw Honey**~ said...

ahahahah~ pilihlah personaliti yg baik dan positif ! control ur personalities instead controlled by them~
cuba fokus dlm pembelajaran ,tinggal sikit je ! sikit je !!! then,no more.dah sabar berpuluh2 tahun duk study,skrg ni tinggal sikit aje dah nk habis...all da best ! fighting !

say- O said...

ecah: hehehehe!!! tapi serious aku suka gila capoeira. style, power dan cantik~~

say- O said...

serdang: hahaha, ok~tapi ni just for fun je punya post, saje nak rileks2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails