Monday, January 3, 2011

Friends

Satu hari tu aku tetido lepas asar sampai ke maghrib baru bangun. Dengan muka mayau-tak gosok gigi-nak terkencing- masih ngantuk lagi aku terus bukak PC. Dah memang jadi habit, nak buat camana. Masuk password, on winamp, terus bukak FB. Juga dah jadi habit. Juga nak buat camana.

Tengah duk scroll down homepage tu, tiba2 nampak satu status seorang junior ni yang berbunyi camni.

::Inbox me any number between 1 and 5000 and I'll make my status your number and what I think about you. Fun thing is, only you and me know what your number is. I dare you to post this as your status ^^,::


Nampak macam best.

Pasti aku pun letak la number. Entah aku pun tak ingat. Saja nak main kejap game style pmpuan punya ni. Ehhehehe. Then keluar kat homepage status ni oleh junior tu,

ooo1..hehe..bnyk la ni....senior yg br knl time g lawatan ..muke agk garang..takut la nk tgk..hihiih.=Ppeace..suke komen2 kt fb je....huhu...

Woh, terdiam sebentar aku di depan pc. Hmm..interesting. Dengan pantas aku mengcopy status tu, dan ready for game baby!!

Hasilnya? Aku terpaksa menahan kencing dari pukul 9 sampailah pukul 1020 malam. Terlalu sibuk dan seronok melayan permainan ini. Serius wo!

Banyak gila number2 yang masuk dalam inbox. Aku jawab semuanya dengan hati terbuka dan jujur ikhlas. Macam2 jenis number dan orang yang perlu aku describe. Tak menang tangan malam tu.

Jadi, macam2 jenis ah description yang kuar. Antaranya,

0008. seperti biasa juga tak kenai masa 1st year, naik 2nd year baru mula kenal. ko ni cantik tapi pendiam, pastu sopan sungguh! aku nak melawak pun macam risau tak kena je,haha. apapun, ko baik ngan aku. and u are quite attractive. hm, yes?no.yes.no? hahhaha, layan je lah~! serius aku segan nak sembang2 ngan ko. takut.


Wohohow, dan macam ni jugak,

37. satu2nya fan MANU yang aku respek tahap tertinggi. bukannya gloryhunter punya fan, tak biased, dan respek team lain, apatah lagi liverpool. tahu banyak pasal manu, dan tahu banyak gak pasal team lain. gua memang respek sama lu bro.


Contoh lain, macam ni,

1304 ,a very honest and hardworking person. aku tak penah nampak junior yang ada personalities macam ko. sangat baik dan rajin. walaupun kadang2 dari segi dressing macam kurang kena sikit, tapi apa ada hal kan? hehehe. satu lagi, ko kadang2 nampak biasa, kadang2 dan selalu nampak cantik. aneh!!!


Ok, last contoh,


6243.kawan laki first aku kenai kat ukm. memang kacak bagi aku, tapi kalo hang badan tegap sket lagi memang perfect ah! hahaha, selalu tengok bola skali tengah2 malam, sokong team sama, selalu tolong aku nak g mana2 yang jauh, tolong aku beli pc kat lowyatt, berkali2 ke lowyatt, selalu main pes sekali even aku menang m...ajoriti, lepak mapley sama2, main futsal.Ko memang priceless. Walaupun lawak ko kasar gak kadang2, tapi standard ah laki, ko pun memang camtu. tadahal lah. apapun, ko memang special. Thanks bro.


..................................................................................................................................


Setelah hampir 2 hari mulakan permainan ni, masih ada request yang masuk jugak. Pastu ada junior tu kata kebanyakannya yang aku komen tu pmpuan nye description dan menuduh aku ni hot. Ok kembang sebentar di situ.

Tak kurang juga, ada kawan pmpuan aku kata, yang aku ni sweet talker. Suka puji orang. Hm..aku cakap apa yang aku nampak dan rasa. Takda metafora langsung.

Dan semestinya yang tak tahu apa2, terus bertanya apasal ada banyak sangat post dari aku. Aku ni nak mengayat awek ke? Hahahahha...sila lihat status post aku yang awal2.

Tapi, bila makin banyak aku buat benda ni, aku dapat belajar satu benda. Menghargai kawan2.

Betul, sebelum ni aku terasa macam aku ni takda kawan sangat. Atau aku ni menyendiri sorang2. Bila suruh describe kawan2 kita, ia meminta kita untuk fikir pasal seseorang itu dan secara automatik men-list kebaikan dia.

Yes itu point penting. Bila kita list kebaikan seseorang, kita akan rasa bertuah/bersyukur sebab ada dia sebagai kawan kita. Membuatkan kita appreciate dia sebagai kawan, even more. Dan semestinya, membuatkan kita rasa "You'll Never Walk Alone".

Ahahaha, serious best game ni. Cubalah main, dan sila sediakan masa yang ample. Tapi bagi aku berbaloi, sebab bukan selalu. Tak salah kita ambik sikit masa untuk appreciate kawan kita.




-Cheers-


14 comments:

ecahmiaishika said...

hihi~~Bes kan~~Ko la pengaruh rakan sebaya aku~~Hihi

say- O said...

ayat asal dia yang mula ngan inbox me bla3 je..
dapat kat korang sekali ngan tambahan "pengaruh rakan sebaya" pun ada.hahahah~

nur wahida said...

ok!~ nice...
n agak terharu...
ayat sey o berbunge2...(dgn muke grg!)

say- O said...

dengan muka garang, cakap ayat berbunga2. apa rasa anda?

nur wahida said...

swit kowt!~

say- O said...

woh~~!!!
nanti nak try mengayat pmpuan ngan muka garang ah!

nur wahida said...

bagus!~ sume akan lari...hahahaha.........

say- O said...

lepas tu aku cari ko ah sebab tipu aku!

nur wahida said...

hahaha!~
iskandaq zulkarnain zakaria...
name bgust!~ baru prasan,

zulkarnain nme adek sya yg ke 6> plg byk mkn,tp plg rjin,sweet,n sng mtk tlg...tp aq x prnah puji die dpn2! hahaha...pdn muke,

zakaria>nme sorg pkck yg aq knal mse form 1,sgt peramah,best,n cool giler...kalahkan aq men badminton!

nme hg unik!

say- O said...

oh ya ka?
say-o memang unik!

~**Raw Honey**~ said...

okay.sy berpakaian pelik.sekian.

say- O said...

alamak! serdang!
jangan amik hati!!!

~**Raw Honey**~ said...

haha~x pun..mcm tu lah makin terserlah masa sy b'pakaian normal.style Rohani.heehe

say- O said...

hm..betul jugak!!!
hahaha!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails