Wednesday, September 29, 2010

Warkah (retaliation)

(Kisah ini tiada kena mengena bagi yang masih hidup mahupun yang sudah mati)

Ibrahim. Student Fizik kat UM. Hidup simple, makan extra sikit, gaya pulak smart sokmo. Dapat duit tajaan biasiswa, majoriti duit habis untuk makan dan pc gaming dia. Yes PC gaming. Dia minat gila ngan game. Dari umur 4 tahun sampai ke 21, tak habis2 dengan game. Itu la hobi Ibrahim.

Untuk belajar kat UM ni, abang dia bagi motor Kriss buruk, dekat 10 tahun pun dah kira buruk la kot. Ramai kawan2, senior2 yang ada motor lagi grand, shining dan laju tapi ada dia kisah? Dia bukan nak racing pun kat UM ni. Ada motor lawa2 pun possibility nak hilang lagi tinggi.

Yang ada kereta? Ramai...kawan2 dia yang ada kereta semua nampak bergaya dan macho. Tapi at one cost too-minyak kereta bai. Yang bawak kereta ni semua kena kuarkan duit 10 kali ganda dari Ibrahim tiap minggu. Macho tu macho gak, tapi kesian tu tetap kesian. Lagipun dengan motor boleh menyelit2 bila jam. Hahahahaha.

Hidup personal Ibrahim kat UM ni memang colourful jugak. Bangun pagi pi kelas, balik makan tengahari. Ada gap sikit main game kejap. Pastu gi kelas semula. Petang main rugby ngan golongan pekerja berkereta besar. Walaupun kadang2 tak perform, tapi selalunya boleh tahan jugak Ibrahim kat padang tu. Wakil sekolah dulu bai..

Malamnya memang super colourful. Ibrahim join Kelab Tarian kat kolej kediaman dia . Kelab tarian uoollsss~~~Hahahaha! Memang ramai orang rasa pelik dengan Ibrahim yang berwajah brutal tu boleh join kelab tarian. Tapi ada Ibrahim kisah?

Hubungan Ibrahim dengan kawan2 dalam kelab tu memang sangat rapat. Budak laki tak ramai, well biasalah..sepanjang ada aktiviti ja, Ibrahim cukup excited nak join. Waktu latihan pula memang happy. Boleh gelak2, sembang2, kutuk2 Azril (teman sekelab tapi junior setahun), share problems, usya aweks2 dalam kelab tu (Ibrahim is no angel-remember that). Memang boleh kata fully bonded with them ah!!

Menang pertandingan tarian tu tak yah cakap la. Tiap2 tahun ada saja piala diorang bawak balik. Hebat Ibrahim menari.

Selain tu Ibrahim jugak ada kawan2 sekolej dia yang fan bola punya. Ibrahim hardcore fan Everton. Every weekend Ibrahim kompem dah ada kat mapley nak tengok Everton main. Tengok bola ramai2, kutuk2 ramai2, main futsal ramai2 (walaupun kaki bengkaq Ibrahim ni) tapi Ibrahim enjoy dengan diorang semua.

Tu tak kira dengan status Ibrahim sebagai Champion tournament PES 2010 sebanyak 2 kejohanan. Kat kolej dia jangan cakap la, xde sapa berani lawan dia kecuali Azril dan Hasyim yang kompem dah tau result sebelum match mula lagi. 4-0, 4-1, 3-1, 5-2 kemenangan untuk Ibrahim. Hahahahahahaha.

Dan macam tu lah rutin harian Ibrahim.

Ibrahim rasa sangat seronok dengan lifestyle ni. Tak banyak habiskan duit dan banyak benda yang buatkan dia happy.

Ibrahim rasa puas.

Bila dalam kelas bukannya cerdik sangat. Tapi dia percaya yang kalau berusaha mesti dapat punya. Usaha tangga kejayaan. Kalau dulu boleh, kenapa tidak sekarang?

Ibrahim rasa puas.

Selalu bila jalan2 Ibrahim nampak lelaki lain yang lagi kacak, tough dan jernih wajahnya berbanding Ibrahim yang tegap, berisi dan bengis wajahnya. Tapi ada Ibrahim terasa nak buat operation plastik ke?

Ibrahim rasa puas.

Selalu Ibrahim lepak2 dengan kawan tarian dia mahupun kawan2 bola dia. Ibrahim lah peng-havoc suasana. Takda Ibrahim memang agak sunyi la aktiviti lepak diorang.

Ibrahim rasa puas.

Selalu Ibrahim nampak kawan2 dia g dating la, calling gf/bf la, makan sekali la. Tapi bagi Ibrahim-ada aku kisah? Sebab banyak kawan2 dia yang couple- tak lama lagi ada la konflik. Jealousy la, flirting la, over-protective la, bf lari la, tak leh kuar mana2 la..macam2. Ibrahim relax je. Nak kuar ngan pmpuan mana pun xda hal- nobody going to get jealous with me.

Ibrahim rasa puas.

Selalu jugak Ibrahim tolong hantar kawan2 pmpuan dia (mostly kelab tarian) dengan naik motor dia. Haha, bawak gadis naik motor 10x lagi best dari bawak gadis naik kereta bai. Sebab? rasa macam windy gila, romantik pun ada (jangan pikir yang 18sx tu, Ibrahim respek kawan2 dia). Tapi risiko bahaya pun 10x tinggi jugak ah. Takda masalah, bawak pelan2.

Ibrahim rasa puas.

Sebab bagi Ibrahim, kalau dia tak sampai UM, dia takkan dapat merasa semua ni. Dia rasa bersyukur dengan Tuhan yang anugerahkan dia jasad yang lengkap dan tak cacat, boleh dia nikmati hidup di dunia ini. Biarpun dia bukannya Hitler, Rasputin, Mahathir mahupun Freddie Mercury. Ibrahim tetap Ibrahim.

An average boy, living in his own happy community, feeling blessed and gratefu.

Ibrahim rasa puas hati.

14 comments:

ism3th said...

ibrahim ni juara pes yea...karakter azril tu mcm knai ja..haha~~

say- O said...

yezzzaaa~~~~~~ibrahim ni unchallenged champion, sapa berani datang ar!!hahahahha

azril tu bukan hang r yang pasti...hahaha

wann afzan said...

naik moto, main brek2..yeargh!!

say- O said...

takda wann..
aku cuba minimizekan brek bila bawak korang..

hazal said...

mustapha betukar~~~~~!!!!
IBRAHIM~~!!!! *lagu background digimon*

hehe bagus2

leha herbert said...

ibrahim n mustafa rum8 ah wei...???~~!

say- O said...

hazal: yeay aku rasa macam ko sorang je yang paham...haha

say- O said...

leha herbert: bukan rumate, depa tak penah jumpak pun sebelum ni.

izan_muslimin said...

obvious...

say- O said...

apa yang obvious??
x yah buat teka teki di sini!!

izan_muslimin said...

obvious la...
dh tentu sume cite dlm blog ni cite ttg sapa...

sgt terang lg nyata...
haha...

say- O said...

bagus,
tapi niat asal aku berblog terpesong lagi...

Nazrin Saad said...

diam2, aku jatuh hati padamu.
ku ingin kau tahu~~
-tilu : diam-diam-

love is beautiful in a way it is unconditional.

say- O said...

love is mood killer too.

for now, forget love first.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails