Wednesday, February 23, 2011

Ini Semua Perancangannya



Keserabutan yang membiak dalam fikiran dan minda aku selama ini sudah terungkai sedikit. Ianya tak lain dan tak bukan kerana satu rahmat dari Tuhan yang Maha Esa.

Tuhan itu Maha Adil. Ya.

Tuhan itu Maha Mengetahui. Ya.

Tuhan itu Maha Pengampun. Ya.

Tuhan itu Maha Pemurah. Ya.

Sudah lama aku berada dalam zon selesa. Sudah 2 tahun setengah aku dilimpahkan kesenangan duniawi. Ya, memang agak mewah bagi aku yang datang dari keluarga yang sederhana.

Aku tidaklah boros tetapi aku tidaklah berjimat sangat. Cukuplah duit yang diberikan itu untuk satu tempoh yang sepatutnya. Tiada pernah menjadi sifar.

Ya, aku mengaku juga. Aku sudah terasimilasi dengan keadaan itu.

Dan aku melakukan the same stupid mistakes yang always repetitive. Akibatnya, Tuhan menghukum aku. Ditariknya nikmat itu. Aku terseksa. Mula terkenangkan waktu senang dahulu. Cis, tak sangka sungguh benda sebegini jadi padaku.

Namun, dia Maha Mengetahui. Dia Maha Pengampun dan Maha Pemurah.

Aku rasa mungkin aku sudah diampunkan. Dan aku rasa Dia memberikanku sekali lagi peluang.

....Thank you Allah!



Yeah!!

6 comments:

leha lah ni. said...

LIKE.~!

say- O said...

saya lagilah like~!

~**Raw Honey**~ said...

aft the storm u see the blue skies.

say- O said...

just like YNWA song

"at the end of the storm, there's a golden sky"

nur wahida said...

rase benda yg sama sejak dua menjak ni....huh!~

well actually,rase kekurangan dah sebati dlm jiwa,dr segala sudut,bukan sahaja kewangan,

tertanya,why i dont get the chance to feel..."oh thank GOD,for giving me this,PERFECT!" at least once pun cukup

adakah sebab aku terlalu ungrateful??? well,HE never make things easier for me,

say- O said...

sabar, nanti ko akan dapat feeling tu. aku dah dapat dua2. cukup perasa dah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails