Monday, February 21, 2011

Ini Cerita Paling Geli, Gedik, Nak Muntah Abad Ini

First of all, aku nak minta maaf sebab ini adalah kisah jiwang. Mungkin ada yang pabila melihat dan membaca post ini akan membuatkan dia merasa sakit perut, loya dan muntah2 darah, maka dinasihatkan supaya menggunakan lambang X di dalam kotak merah dalam top corner right sebaik mungkin.

Atas dasar bukan janji tapi macam dah jadi janji maka aku kena tunaikan jugak permintaan ini dari si anonymous dalam Formspring ni. So, here it is.

------------------------------------------------------------------------------

Ok, ini ceritanya. Kisah jiwang saya. Damn it, geli syial! Ok teruskan jugak. Kisah jiwang yang saya ada tak banyak pun. Mestilah, muka phailed macam ni memang dah termaktub daklam Hammurabbi Code yang dia adalah golongan quite unlucky dalam percintaan (fuuuuuuuu!). Dan dalam tak banyak kisah jiwang tu, semuanya PHAILED.

Entah berapa kali saya kena rejek? Entahlah. Prematurely aborted pun ada gak, tambah2 bila dah cukup syarat awal yang indicate that it will not materialize. Kesimpulannya? No love story at all.

Tapi saya bukan insan biasa. Saya tiada button on-off untuk feelings. Saya bukannya gay juga biarpun saya minat Freddy Mercury. Hahahaahahahaha. Maka takdir Tuhan lagi. I fell in love again.

With whom? You all knew it already, no need for redundancy.

Kalau buat style persoalan mesti best kan? Ok ah, buat camtu!

"Say-0, sapa pmpuan tu?"
Pmpuan tu adalah ko! Hahahahahha!!

"Ish main2 lah ko ni!!! Ok, sejak bila ko minat dia?"
Sejak aku tadika!!! Ok, serius. Sejak that special lawatan.

"Tu je? Cerita ar lagi..!"
Ok!OK! Aiya..awal sebelum ni tak kenal sangat pun. Tak sembang pun. Tegur pun jarang2 sungguh. Memang dingin. Rasa attraction tu ada tapi kurang lagi. Then it all started waktu rombongan itu. Hahahahaha.

"Apa yang started? Ce cite ce cite"
Hm...aku mula rasa attraction force yang lagi kuat ah. Tu pun nak citer ke? Seriously, aku nampak dia humble sangat. Dan sweet. Dan tak banyak cakap. Dan behave. Dan muka serius dan garang sket kot. Dan baik. Tak tahu lah, aku ni memang jenis yang suka kat pmpuan yang opposite characteristic ngan aku kot. Mula banyak sket bersembang, haha. Sembang je banyak. Tak guna sungguh.

"Takkan tu je kot?"
SABAR LA. Pastu, time rombongan ada satu event yang aku ingat punya ah. Aku macam biasa bising/havoc/gila/tadamalu/exposing dan dia macam sifat2 kat atas. Oh ya ada event2 lain juga yang jadi memorial dalam otak aku, hahahaha. Ish childish sungguh time tu.

"Then, skang ni ko camne ngan dia?"
Oh la ni? Aku macam sebelum ni ah. Friend. Tu je. Apa muka kecewa? Ngorat? Hell no man. I have my reasons to say so.

"Say-0..ko kalo tak cuba tak tau..lagipun, ko laki macho weih. Apa lagi ko nak segan2?"
Seperti aku cakap tadi, I have my reasons to say so. Those reasons are valid enough for me. Some of those reasons you can detect or imagine. Got it?

"Hm...apa2 lah, tapi...sape ek pmpuan tu?
Ko nak tau ke...? Ok,

Pmpuan tu nama dia






25 comments:

HBO said...

yaarrghh,hidop jiwang. jgn risau little brader,aku sntiasa sapot ko,ahaha.

miss lily said...

biasa la tu manusia kalo xde prasaan kat jntina len mmg ad y xkena la kan.. normal

http://oooemmgee.blogspot.com/

HBO said...

yaarrghhh,hidop jiwang. Jgn risau little brader,aku sntiasa sapot ko,ahaha.

leha lah ni. said...

adakah saya orang pertama baca.? ehehe hee heee.~

say o dapat hadiah pinggan dak.?

nurul saadah said...

amboi..ak thu sape..hehehe

ecahmiaishika said...

huk~~sapekah???reveal r cpt~~t aku buangkan air ais ko ~~Hikhik=p

~**Raw Honey**~ said...

suspen betul !!!!!!!!!!!!!
geram saya tgk ! mcm crite drama bersiri~

Anonymous said...

woot woot!!!brani ah is entry hang.kasi pns.muahahaha.hang buat aku makin confius sapa gadis tuh.refer ciri2 yg hang bg tuh,smua ciri tuh aku rasa memang milik si gadis kosmet.tp ada 2 ciri yg buatkn sgkaan kami meleset."muka serius dan garang sket kot."setahu kami gadis 2 lembut2,tak garang pown.cool.apatah lg nk nmpk dia marah.jahat ah kau buat kteorg mkin ttanye2.hahaha.sapa dia?sapa?sapa?muahahaha

cik syira said...

perempuan itu nama dia _______?

boleh bg pilihan jawapan?ak nak pilih..hehe.patot sejak senyap sekarang..rupanya dalam hati dh jd taman botani kat putrajaya tuh..hehe

Anonymous said...

nama dia??????????
woaaahhh...........

say- O said...

HBO: hahahahhaha! hidup gaming!!! eh tak ley..ko sifu dalam ngorat2 ni.

lilly: nasib baik saya normal, hahahahah.

say- O said...

leha: hang oqang first kot, hahahaha. nak pinggan? pi mintak kat mydin.

adah: kalau tahu, diam2 saja tau.hahahahaha.

say- O said...

ecah: jangan!!!! sila tambah ais ye,hehe

serdang: ahahahha, sekali sekala usik reader,hehe

anon 709: hahahahaha, tak payah teka lama2, tak payah kerut2 muka mikir siapa dia. takda dalam requirement untuk grad pun.

syeera: ahahahhaha, mana boleh habaq. lagi satu, bukan stakat taman botani, tapi dah hutan pun.

anon931: hoh...sila teka.

nurul saadah said...

i will... haha.. so msti dh ad smgt kn... nk bljr pon sng...keep it up!

Nazrin Saad said...

lost in transition.

berapa banyak orang dah ang suka sepanjang perjalanan 1 tahun ni wei? considering apa yang aku saspek dan tak.

pehhh.

wann afzan said...

damn ah

say- O said...

adah: haha, senang? hm, tak da efek kot.

nazrin: tak da banyak pun.

wann: damn.

Nazrin Saad said...

okay. which mean there's only left 1 suspect.

ahhhhhhh, hidup. hidup. hidup.

wawa said...

say o : garamm22... ni nk bekas~~ kaih!!
oh~ komen pasal post ni.. sape die weh??

~**Raw Honey**~ said...

ii ii ii EEEEEE~~ nak tahu ! bilakah crita drama bersiri ni nk terungkai misterinye?nmpaknye cik N.Saada dah tahu.boleh share sikit?

say- O said...

nazrin: yang ni kamu tak tahu siapa, hahahaha.

wawa: ok2, nanti aku bagi. esok?

serdang: hahaha, tunggu sampai sel2 gedik aku overwhelm satu body, hahahah. n. saadah tahu?hahaha

nur wahida said...

wow! part jiwang paling byk comment...
as expected...
stiap org ada kelebihan lah sey o!~
tak cuba tak tahu,
dah melepas kang melalak la sorang2 kamu...........
better hurry than never bro~

izan_muslimin said...

haha...
style...
post ko yg ak rasa plg komen...

gile x best baca sbb dh tau sume...
agaga...

say- O said...

waida: memang lumrah manusia suka benda yang hot.

ijan: shadap you.

Anonymous said...

An empty hand is no lure for a hawk.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails