Wednesday, March 9, 2011

Las Palabras Del Amor

Looking at some of the wonders of the modern world. Want to know what it is? Your handphone. No I'm not going to talk about the technology marvels. Instead, the irony of it.

Handphone can deliver SMS. SMS is a genius invention. Short messaging system that simplify everything. Sepatutnya lah.

Tapi kan, kalau bila dah SMS tapi tak jawab, macam mana? Ok ini bukan soal gf/bf/tackle awek/tackle pak guard ke, tapi secara am dan umumnya.

Adalah sangat mengecewakan bila kita menghantar mesej pada seseorang tapi tanpa reply pun. Apatah lagi kalau mesej itu berbentuk soalan dan ajakan. Tidak kisahlah ajakan untuk makan mahupun bertanya apa yang diajari dalam kelas hari ni sekalipun, ia masih berbentuk soalan.

Dan sedihnya, bila tiada jawapan balas.

Jawablah. Kalau tidak mahu dan tak setuju pun, jawablah dengan huruf 'x' sekalipun. Kerana jika tidak, ianya beracun. Ia mampu membuatkan si penghantar SMS mencurigai dirinya. Adakah diri saya ini buat salah? Adakah salah timing? Adakah mereka habis kredit? Adakah karma?

Atau adakah aku ini tiada nilainya langsung?




And all for fear and all for greed,
Speak any tongue,
But for god’s sake we need,
Las palabras de amor

10 comments:

Nazrin Saad said...

macam mana pula orang yang sms tu hanya nak minta sesuatu ja? bila taknak minta tak sms. pun faking juga kan?

say- O said...

yes tu pun fuuuuk jugak. tulis ni pun sebab teringat kes tu ah. label pun- setelah mendengar kesalahan orang...haha,

Slash said...

Like this post... Yup... Besides, it's kind of manner right? When we ask, plz answer it.

nur wahida said...

baek sey o....
akan sentiasa reply xkira apa jua,
klw xreply,mmg nga xde kredit...
sorry...sob3!~ T_T

say- O said...

mungkin, kadang2 kita terleka..

say- O said...

waida: bagus, aku pun akan berusaha untuk jawab semua mesej!

Anonymous said...

kdg2 gram gak ble jd cmni..
if msg 2 bbentuk soalan,at least reply sikit pon ok..maybe ade bbrapa sbb nape org 2 tak reply

1)mayb wktu 2 dia bz,ade keje..at da same time mmbe2 lain msg..so dia bniat utk reply lain wktu..laz2 tlupe..
2)dah tdo..esoknye clas awl pg..mls nk reply sbb bz nk ssiap utk g clas..
3)takde kredit
4)dia jnis tak rajin msg..so dia hnya reply ble msg 2 ade pkra pnting
5)ade certain people especially gurlz tak suka bg no fon kt boyz..reasonnye?maybe dia jnis tak rajin nk msg dgn llaki..so,kdg2 ble dia tak bg no fon sbb dy nk jge hati mmbe2 sbb dia tahu kalau mmbe 2 ajak borak(msg),then dia tak dpt reply,msti mmbe kecik hati..so better dia tak bg no fon(uhhh..reason ni agk menyimpang sket dr topik)

btw aku admit yg kdg2 aku tergolong dlm klgn org yg tak dpt reply msg..tp msg pnting2 insyaAllah reply..tp tak bmaksud nilai pshbtn tu takde..sorry ye if kdg2 or selalu tak dpt reply ur msg...:)

nurul saadah said...

hehe... like this post... sabar yer is... :)

say- O said...

miss anonymous,

you have my highest respect=)

say- O said...

adah: haha, aku pun kadang2 terlupa gak jawab. sama2 kita improve ye~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails