Saturday, October 16, 2010

A Series of (fill in the blanks) Events Experienced by Ibrahim

Khamis, 14 Oktober 2010

Hari ini rasa puas, banyak benda telah berjaya disetelkan. Kelas la, assignment la, makan la..bagus. Lepas tu gerak gi Bank Islam cawangan sebelah 7-E area Shell pasar malam tu. Waktu nak masuk, nampak sorang budak laki dalam umur darjah 5-6 gitu tengah berdiri kat depan pintu masuk bank. Bila aku selisih ja, dia kata "abang beli kismis bang, murah je 1 rm1"

Aku cakap taknak, masuk dan terus cucuk duit. Bila nak kuar semula terasa nak beli kismis tu. Sambil beli tanya kat budak tu.

"ko darjah berapa ni?"
"darjah 6 bang"
"kira UPSR dah habis la? camne ok?"
"ok la jugak..tapi dapat tak bagus sangat trial dulu"
"berapa tu?hm?"
"saya dapat 1A, 2B, 1C"
"lagi satu?"
"satu lagi D, tu bahasa Inggeris"

bila dah dapat duit baki, aku tanya lagi,

"ni ayah mintak tolong jual kat sini ke?"
"ye bang"

.....aku terfikir kejap. Ni budak laki Melayu, tolong ayah dia berniaga pada waktu sekolah (time tu 1245). Hm...pastu result dia pulak. Hm..bukan nak banggakan yang aku masuk UKM kat sini aku top ke apa, tapi kalau dah UPSR pun goyang, yang kemudiannya nanti macam mana?

____________________________________________________________________

Jumaat,15 Oktober 2010

Hari ini abang aku datang khas dari Klang (padahal selalu dia datang, a very good brother). Dia sampai je, kami terus gerak gi Bangunan Biologi nak jumpa dengan seorang relative. Woh..tak sangka aku pangkat dia besar sungguh..gerun aku dengan beliau.

Dalam malam gi Alamanda tengok cerita Buried. Superb punya movie tapi audience keliling aku macam haram. Depan aku ada 3 orang India tak habis2 cakap, kuat pulak tu. Pastu bunyi henfon x nak silent. Bodo punya orang. Macam dia sorang ada henfon. Bahlol.

Awek sebelah kiri aku pulak (bersama2 6,7 orang kawannya) tak habis2 bising dan mengeluh. "Takkan ni je kot ceritanya?"
" eh boring r..dalam keranda je.."
" ko ar yang nak tengok sangat cerita ni.."
" eh jom tengok the other guys.."

...aku rasa macam nak tarik je awek tu gi belakang pastu belasah dia puas2. Takda otak punya pmpuan, kalau nak tengok yang action2 ke, komedi ke BACA LA SINOPSIS CERITA DULU. Dah sah2 kalau ikut cover poster pun tunjuk mamat dalam keranda dengan lighter dan klasifikasi thriller, ko nak expect apa lagi bai? Bodo nye pmpuan. Tak belajar nye budak.

Nasib baik dia kuar dalam 45 minit sebelum movie habis.

____________________________________________________________________

Sabtu, 16 Oktober 2010

Hari ni hari legend aku. Study kat Library dari jam 11 pagi sampai 5 petang. Memang aku rasa aku sangat legend time tu. Habis je kul 5 lebih, terus pecut motor gerak g...MINES!!! Oh my God..I love Mines. Ada semua yang aku suka. Kedai buku, kedai komputer, kedai cd games, kedai barang bilik aku, karaoke, boling, wayang..dan semestinya SUBWAY..

Sampai je, terus g kedai SUBWAY. Amoi yang tukang serve tu pun dah cam aku. "U ni makan sini tak penah setengah, hehe" Memang kalau ada sistem tebus point, nescaya aku dah boleh menang motor.

Bila dah dapat subway ku, duduk dan makan terus. 2 orang peminta derma datang kat aku, bukannya tok arab, pakcik kolar putih, makcik ber-anak tiga mahupun couple sweet di sekitar aku, tapi aku jugak. Barangkali muka aku tak cukup ganas? Hahaha.

Pastu gerak gi kedai game, tanya pasal game yang baru beli minggu lepas yang tak leh nak install. Apek kedai tu pulak dengan muka se-emo mungkin dan ayat se-moody mungkin melayan aku. Aiya,..all you need is a smile la apek..sekali ko senyum dah buat pelanggan ko rasa appreciated, buatkan dia nak datang lagi.

Disebabkan apek tu, aku dah decide nak pi kedai sebelah saja la lepas ni. Padan muka lu.

Pastu, bila jalan2 nak balik, nampak satu couple. Fuh aweknya lawa gila~~kalau aku jadi balak dia tu, kompem aku jalan sambil menangis kegembiraan bersyukur kerana dapat awek se-cun itu.

Tapi..bila tengok balik ragam2 kawan2 aku yang berpasangan ni, banyak sungguh pantang larang diorang. Tak boleh keluar selalu la, x boleh kuar ngan lain jantina la, tak boleh kuar tanpa dapat kebenaran si 'suami'-to-be la, pastu si bf kena belanja si gf la, kena amik dan hantar dia la, pastu kena kerap tepon/sms la..tu tak kira gaduh lagi. Nasib baik aku single, suka hati aku nak buat apa, wahahahahha!

Buat masa sekarang, ad satu benda saja yang betul2 buatkan aku excited gila. Video games. Meaning- pc games, ps3 dan X BOX360 punya games. Itulah chenta aku sekarang. Dan aku suka chenta aku itu.

6 comments:

leha herbert said...

i suka part y jalan nangeh leleyh2 ngn makwe lawa nak mampuih 2,..ngeh..~~~~!

say- O said...

woh leha komen blog aku lagi!
haha...serius wei nanti aku ada awek memang aku nangis punya ah time dating nanti!

izan_muslimin said...

haha...
bab pi mines...tgh mkn...
mesti ada org minta sedekah...

haha...biasa la tu...
ak kalo pi mines mcm tu la gak...
stiap kali tgh mkn...ada je...

rezeki diorg la minta kt ak...

say- O said...

kalau mintak kat aku, 10% ja probability aku nak bagi, heheehhe!

Nazrin Saad said...

kalau dia bwk baby aku xleh watpa ah. yg tu aku lemah gila.

kalau dtg laki mmg harapan ah nk dpt.

say- O said...

kalau baby pun taktik saja tu!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails