Wednesday, October 6, 2010

A Lion is a Lion, a Kitten is a Kitten

Hidup ini pelbagai.

Berikut adalah beberapa quotes2 yang aku rasa aku ingat sampai sekarang. Mungkin sampai masa depan?


"Is..aku takut nak tegoq hang, muka hang time tu (study) macam nak marah oqang ja aku tengok. takut aku." - Nadiah Ghazali, 2006


"Akak, takut la nak tengok dia, muka garang sangat"
-adik2 junior PureChemistry berkata pada CtDja, 2010


"Nak amik gambar, tapi...macam marah je"
-sekumpulan kawan2 PureChemistry, 2010


"Iskandar, why are you looking at me like a tiger waiting to strike its prey?"
- My English teacher in KMJ, 2007


"Muka abang Is ni bengis..."
-Wawa Chan, 2010


"Say-0 cuba hang senyum sikit!!? Muka macam nak pukui orang je!"
-Wawa DOT, 2009


"Pakcik nak berapa? kalau saya bagi yang dah cucuk boleh?"
-gadis penjual pedal ayam, 2010


"Mana isteri? Ada datang?"
-Mr John Doe waktu majlis tunang sepupu aku, 2010


"Hang qeja kat mana? Slalu mai sini, qajin hang"
-anonymous waktu rehat2 lepas main basketball, 2006


Dan banyak lagi sebenarnya. Aku sendiri pun dah tak ingat. Ramai orang kata aku muka garang, susah senyum, menakutkan(?), moody, tua, dah kawin, bla3...

Haahahahhahaha, tak ape, aku tak marah dan tak kecik hati pun. Tuhan jadikan sebegini, aku bersyukur. Tak ada siapa yang nak saman aku pun.

Tapi sebenarnya seronok apa begini. Boleh merasa disalah anggap sebagai cikgu ketika ssdalam bilik guru di matrikulasi dulu. Boleh tengok perubahan wajah gadis2 yang lalu selisih, dari bergelak tawa dengan kawan sebelah terus tunduk pucat bila tengok aku. Macam nampak hantu pun ada.

Korang ada camtu? Wahahahhaahhahaaa!!!




10 comments:

belley power said...

muka hang macam gorila....
hahaha

say- O said...

belai lai kratong~~~~~~~~~~~

ism3th said...

aku suka part ank pak cik juai chicken ass..."pakcik klau x yh cucuk boley x ?" haha muka dia innocent gila..haha~~

hazal said...

but a lion is still a kitten, if they know.

wawa said...

hahaha...
ad eh ak ckp mcm tu kat hg??~~

say- O said...

smet: yang tu memang best. trima kasih adik penjual chicken ass.

hazal: in his heart maybe.

wawa: ada....serious ada.

~**Raw Honey**~ said...

Hahaha !! sy tahan tahan nk gelak aje mase baca post ini dlm makmal komputer.ade org skeliling sy,xleh nk gelak ketawa. >.<

hmmn..sy rase okey jew muka say O',malah sy rase mesra sgt !! mungkin sbb sy dh biase nmpak muke gitu sjak kecil? Klu lah korg nmpak muke abang sy..hehh,100 meter jauh dh rase nk cabut lari sbb takut kene serang.wahahaha.
Rilek la,nmpak tough,mudah dpt kepercayaan org lain. ^^

say- O said...

hahahaha!!
gelak je~~baru la unik!
oh tq~~~tapi biasa la, dah biasa malah rasa proud.

redbean said...

parut kt dagu hg 2 mmg buat hg nmpak ganazzz!

say- O said...

parut?
yeazza tu lah trademark aku~!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails